17.06.2015

Gotowanie: Schabowe z pieczarkami

 Hej Kochani :*
Dzisiaj taki post wczesny, ponieważ nie jestem dzisiaj w szkole, bo się źle czuje. No nic koniec gadania!

Składniki:
1/2 kg kotletów schabowych z kością,
ok 20 dag pieczarek,
 1 cebula,
1 jajko,
vegeta
pęczek natki pietruszki,
kostka rosołowa,
olej,
sól i pieprz,

Przygotowanie:

1. Kotlety nacinamy tak, by powstała kieszonka. Soliny, oprószamy pieprzem i vegetą - w środku i na zewnątrz. Kostkę rosołową rozpuszczamy w 1/2 szklanki  wrzątku.

2. Cebulę i pieczarki obieramy, kroimy z natką pietruszki i podsmażamy na oleju. Dodajemy jajko i mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety wypełniamy farszem, spinamy wykałaczkami. Obsmażamy z obu stron na oleju. Przekładamy do rondla, zalewamy wywarem i dusimy ok 15 minut. Danie podlewamy sosem z pieczarkami.
 I gotowe ;)
                                                Smacznego :*

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz